Εμπειρίες

Οι παραλίες της Άνδρου
Τα ‘Αχλα είναι η πιο γνωστή παραλία στο νησί της Άνδρου και μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα τοπίο γεμάτο γαλήνη με σμαραγδένια νερά, λευκά βότσαλα και άμμο. Οι παραλίες Νειμποριό και Παραπόρτι βρίσκονται παραπλεύρως της πρωτεύουσας της Άνδρου και για αυτό το λόγο, έχουν την πιο εύκολη πρόσβαση από τη Χώρα. Η παραλία του Άγιου Πέτρου είναι η μεγαλύτερη παραλία στην Άνδρο και είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, καφετέριες, εστιατόρια και οικογενειακές ταβέρνες. Άλλες επίσης όμορφες παραλίες του νησιού μας είναι ο Ζόρκος, το Βιτάλι, τα Πίσω Γυάλια, τα Άχλα,το πήδημα της Γριάς, ο οι Αποθήκες και το Συνετί.  
Andros Routes & Δραστηριότητες στη Φύση
Το Andros Routes είναι μία εθελοντική προσπάθεια με στόχο τη καταγραφή, τη διατήρηση και την ανάδειξη παλαιών μονοπατιών στην Άνδρο. Μέσω του σημαντικού έργου της, μπορείτε να εξερευνήσετε περισσότερα από τριάντα μονοπάτια, πενήντα παραδοσιακά χωριά και δεκαέξι πολιτιστικούς συλλόγους μέσα από καταπράσινες κοιλάδες, πανέμορφες παραλίες κα αρχαία μνημεία. Πέρα από τη πεζοπορία, δραστηριότητες όπως surfing, διάσχιση ποταμιών, scuba diving, ημερήσιες εκδρομές με καραβάκι και ιππασία, σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε και τελικά να περιηγηθείτε σε αυτό το μαγικό νησί! Καθώς η οικογένεια μας κατάγεται από την Άνδρο, μπορούμε να σας φέρουμε σε επαφή με ντόπιους ανθρώπους για τις παραπάνω δραστηριότητες.
Πολιτισμός
Το νησί της Άνδρου διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα μουσεία και ιστορικά μνημεία, που αφορούν τόσο τη παράδοση του νησιού όσο και τη μοντέρνα κουλτούρα. Τα κύρια αρχαιολογικά μουσεία της Χώρας και της Παλαιόπολης, το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κυδωνιέως ίδρυμα είναι οι πιο σημαντικές πολιτιστικές δομές του νησιού. Στη πρωτεύουσα της Άνδρου, δύο εξίσου σημαντικά αξιοθέατα είναι το Άγαλμα του Αφανή Ναύτη (μνημείο αφιερωμένο στους ναυτικούς του νησιού, δημιούργημα του γλύπτη Μιχαήλ Τόμπρου) και ο φάρος Τουρλίτης. Ένας μοναδικός φάρος που ξεχωρίζει σε ολόκληρη την Ευρώπη, χτισμένος πάνω σε ένα βράχο στη θάλασσα και μάλιστα ο πρώτος αυτόματος φάρος στην Ελλάδα.
Γαστρονομία
Η Άνδρος χαρακτηρίζεται από πρωτότυπα υλικά και τοπικά προϊόντα τα οποία διακρίνονται για τη ποιότητα και τη γεύση τους. Τα πιο διάσημα γλυκά είναι τα «Αμυγδαλωτά» και τα «Καλτσούνια», φτιαγμένα από ντόπια αμύγδαλα και σουσάμι. Ταυτόχρονα, υπάρχει μεγάλη ποικιλία τοπικών τυριών όπως η «Πετρωτή» (φρέσκο αγελαδινό τυρί με ημίκληρη υφή) και η «Κοπανιστή» (παραλλαγή της ελληνικής «μυζήθρας»). Ωστόσο, το πιο γνωστό πιάτο του νησιού είναι η «Φρουτάλια», μία ομελέτα φτιαγμένη από πατάτες κομμένες σε λεπτές κυκλικές φέτες με μυρωδικά και ντόπια λουκάνικα.
Θρησκευτικός Τουρισμός
Αναρίθμητες εκκλησίες και μοναστήρια από τη Βυζαντινή περίοδο μέχρι τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, βρίσκονται στο νησί της Άνδρου. Η μοναδική τους αρχιτεκτονική και ο ήρεμος τρόπος της ζωής μέσα στα γαλήνια μοναστήρια, σας προσκαλούν σε ένα μοναδικό ταξίδι ανάμεσα στο χρόνο και την ιστορία. Δύο πολύ γνωστά μοναστήρια είναι η Αγία Μαρίνα και η Αγία Ειρήνη και οι δύο τοποθετημένες στο χωριό Αποίκια. Γνωστή για τα θαύματα της είναι επίσης και η εκκλησία «Θεοσκέπαστη», στη Χώρα της Άνδρου. Μία όμορφη εκκλησία τοποθετημένη στη παραλία «Παρπόρτι», λίγα μέτρα από το Lasia Boutique Apartment.
Για ενθύμια από την Άνδρο
Λίγα μέτρα μακριά από το Lasia Boutique Apartment και το Andros Apartment- Lasia, στη κεντρική πλατεία της Χώρας (πλατεία Καΐρη), θα βρείτε τα καταστήματα Λασία. Για περισσότερα από 25 χρόνια, τα καταστήματα Λασία προσφέρουν χειροποίητα ενθύμια και δώρα φτιαγμένα με αγάπη από την οικογένεια μας. Σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε!