Experiences

Andros Beaches
Η Άχλα είναι η δια διάμημη παραλία της Άνδρου και από από τις χρονότερες παραλίες της Ελλάδας. Ένα γαλήνιο άνοιγμα με σμαραγδένια νερά, λευκά βότσαλα και χρωμαμο. Οι παραλύσεις Neimporio και Paraporti χρώματα και τα εργαλεία διακρίσεις της αρχικήςουσας της Άνδρου και τα παιδιά εμφανίζουν την ευκολότερη από τη Χώρα. Η παραλία του Αγίου Πέτρου είναι η παραλία παραλία της Άνδρου και είναι απαραίτητη χρήση με ξαπλώστρες, καφέ-bar και οικοσκευές ταβέρνες.
Andros Routes & Activities in Nature
Το Andros Routes είναι μια εθελοντική προσπάθεια για την καταγραφή, συντήρηση και επισήμανση παλιών διαδρομών πεζοπορίας. Οι διαδρομές της Άνδρου σάς επιτρέπουν να εξερευνήσετε περισσότερα από τριάντα μονοπάτια πεζοπορίας, πενήντα παραδοσιακά χωριά και δεκαέξι πολιτιστικούς συλλόγους, μέσα από καταπράσινες κοιλάδες, ρέοντα ποτάμια, όμορφες παραλίες και αρχαία μονοπάτια. Εκτός από πεζοπορία, δραστηριότητες όπως σέρφινγκ, πεζοπορία στο ποτάμι, καταδύσεις, εκδρομές με σκάφος και ιππασία σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε και να εξερευνήσετε αυτό το μαγικό νησί! Καθώς η οικογένειά μας προέρχεται από το νησί της Άνδρου, μπορούμε να σας φέρουμε σε επαφή με τους ντόπιους για τα παραπάνω.
Culture
Το νησί της Άνδρου έχει πολλά ενδιαφέροντα μουσεία και ιστορικά μνημεία, πλήρως προσανατολισμένα τόσο στην παράδοση όσο και στον σύγχρονο πολιτισμό. Τα κυριότερα αρχαιολογικά μουσεία της Χώρας & της Παλαιόπολης, το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Ίδρυμα Κυδωνίεος είναι οι σημαντικότερες πολιτιστικές δομές. Στην πρωτεύουσα της Άνδρου, υπάρχουν επίσης δύο σημαντικά αξιοθέατα και πιο συγκεκριμένα, το άγαλμα του Άγνωστου Ναύτη, έργο του Μιχαήλ Τομπρού προς τιμή των ναυτικών που δεν επέστρεψαν στην Άνδρο και τον Φάρο Τουρλίτη. Ένας μοναδικός φάρος στην Ευρώπη, χτισμένος πάνω σε ένα βράχο στη θάλασσα και το πρώτο αυτόματο στην Ελλάδα, το εμπορικό σήμα του νησιού.
Gastronomy
Η Άνδρο χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες γεύσεις και τοπικά προϊόντα που διακρίνονται για την ποιότητα και τη γεύση τους. Τα πιο διάσημα επιδόρπια είναι τα «Αμυγδαλότα» και τα «Καλτσούνια», φτιαγμένα από τοπικά καρύδια και σουσάμι. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία στα τοπικά τυριά, όπως το «Πετροτή» (φρέσκο ​​αγελαδινό τυρί με ημι-σκληρή υφή) και το Κοπαντίστη (φτιαγμένο από το ελληνικό τυρί «Μυζήθρα»). Ωστόσο, το πιο διάσημο φαγητό στην Άνδρο, είναι η «φρουτάλια», μια ομελέτα από πατάτες κομμένες σε λεπτές στρογγυλές φέτες, βότανα και τοπικά λουκάνικα.
Religious Tourism
Σημαντικές εκκλησίες και μοναστήρια από τη Βυζαντινή περίοδο έως τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας βρίσκονται στο νησί της Άνδρου. Η μοναδική αρχιτεκτονική τους και ο ήρεμος τρόπος ζωής σας προσκαλούν να τα ανακαλύψετε και να κάνετε ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία. Δύο από τα πιο διάσημα μοναστήρια είναι η Αγία Μαρίνα και η Αγία Ειρήνη, και τα δύο βρίσκονται στο χωριό Αποικία. Επίσης γνωστή για τα θαύματα της, η Θεοσκέπαστη είναι μια όμορφη εκκλησία, λίγα μέτρα μακριά από το Lasia Boutique Apartment.
Shop in Andros
Λίγα μέτρα μακριά από το Lasia Boutique Apartment και το Andros Apartment- Lasia, στην κεντρική πλατεία της πόλης (Πλατεία Καϊρίου) θα βρείτε καταστήματα Lasia. Για περισσότερα από 25 χρόνια, φτιαγμένα με αγάπη από την οικογένειά μας, τα καταστήματα Lasia προσφέρουν χειροποίητα αναμνηστικά και είδη δώρων που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε!